Ζεστός ο καιρός του Σαββατοκύριακου.

Καλοκαιρία θα επικρατήσει το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα με άνοδο της θερμοκρασίας από την Παρασκευή. Στη δυτική Ελλάδα η ζέστη θα είναι περισσότερη και πάλι καθώς το μελτέμι θα δρα ως θερμός καταβάτης ανεβάζοντας τον υδράργυρο στους 35-36οC και τοπικά 37-38οC.Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια χώρα το μελτέμι θα παρέχει ανάσες δροσιάς και ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με τη δυτική Ελλάδα.Ποιο αναλυτικά..


Σάββατο

Ο καιρός θα ξεκινήσει γενικά αίθριος σε μεγάλο κομμάτι της χώρας με αρκετή ηλιοφάνεια και καλή διαύγεια και ορατότητα στα ανατολικά και νότια κυρίως. Ωστόσο τη βορειοδυτική χώρα και συγκεκριμένα στην Ήπειρο και στα βόρεια ορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης κυρίως στις περιοχές που είναι κοντά στα σύνορα θα έχουμε αρκετές αναπτύξεις που θα δίνουν όμβρους και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας .Τις μεσημβρινές -απόγευματινές ώρες θα έχουμε αναπτύξεις και στον υπόλοιπο δυτικό ηπειρωτικό κορμό της Πίνδου που θα πυκνώσουν αρκετά πιθανότητα για την εκδήλωση κάποιων τοπικών όμβρων. Γενικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός θα κυλίσει πολύ καλός με λίγες νεφώσεις .

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βοριεοδυτικοί 4-5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 5-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά και 7.
Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37-38οC στα δυτικά ενώ θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και νότια από το απόγευμα και μετά.

Κυριακή

Ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι αίθριος με ηλιοφάνεια καλή διαύγεια και ορατότητα και με κύριο χαρακτηριστικό το μελτέμι να πνέει ενισχυμένο στο Αιγαίο(τις πρωινές ώρες θα έχουμε τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά προσήνεμα και κυρίως στη περιοχή του Πηλίου-Ζαγοράς μέχρι και τη βόρεια Εύβοια).Τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχουμε λίγες αναπτύξεις στην βοριεοδυτική χώρα που θα πυκνώσουν το μεσημέρι και το απόγευμα και μόνο η Ήπειρος θέτει υποψηφιότητα για κάποια τοπικά φαινομένα με τη μορφή τοπικού όμβρου τις απογευματινές ώρες αλλά γενικά τίποτα το ιδιαίτερο.Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με λίγες νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5-6 και τοπικά 7μποφόρ.

 

Meet The Author