ΑΠΟΔΡΑΣΗ


Όσες φορές κι αν ταξιδέψεις στην Εύβοια και στον Λιμνιωνα, δε θα πάψεις να απορείς με την πράσινη, «κατακτητική» διάθεση που μόνιμα πολιορκεί την Αγία Σοφία. Θα νιώθεις τον καθαρό αέρα στα πνευμόνια σου, θα αποζητάς τη δροσιά της κρυμμένης παραλίας στο Σαρακήνικο και θα υπόσχεσαι να επιστρέψεις το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Σας φαντάζομαι πίσω από τα γραφεία σας, να κοιτάζετε έξω από τα παράθυρα, με τις παλάμες ακουμπισμένες στα μάγουλα, νοσταλγώντας τις τελευταίες σας διακοπές και γλείφοντας τα χείλη σας, μήπως και γευθείτε την αλμύρα της θάλασσας, που τόσο σας έχει λείψει. Όσοι δεν έχετε παράθυρο για να αγναντέψετε, σίγουρα θα έχετε μια αφίσα με κάποια μαγευτική παραλία κολλημένη στον τοίχο απέναντί σας, που λειτουργεί ως φανταστική πύλη εισόδου στην καλοκαιρινή πραγματικότητα.

Και όλα αυτά περιμένοντας και πάλι τον ερχομό του επόμενου καλοκαιριού, για να πάρετε την πολυπόθητη άδειά σας. Όμως, αν το καλοσκεφθείτε, μέχρι τότε μεσολαβούν πάρα πολλά Σαββατοκύριακα που μπορείτε να εκμεταλλευθείτε κάνοντας κοντινές εκδρομές. Μία τέτοιου είδους «απόδραση» θεωρείται και ο λιμνιωνας. Μη νομίζετε ότι δυο μέρες είναι λίγες. Με σωστό πρόγραμμα όλα γίνονται...

 

Meet The Author